Scroll Top

In de pas voor La Place!

PHOTO-2021-11-26-12-17-29 (Demo)

Even een throw backje naar november 2021. Het weekend van Black Friday om precies te zijn. Toen mochten wij namelijk weer de winkelstraten in op vier locaties voor een oude bekende van ons: La Place! Meestal worden wij ergens in oktober of november gevraagd om in de startblokken te gaan staan voor een activatie. Gratis koffie tijdens het Sinterklaasweekend; een warm drankje vlak voor kerst of zoals nu in het weekend van Black Friday.

Amsterdam, Rotterdam, Bergen op Zoom en Nijmegen waren de gelukkige locaties. De weergoden waren ons iets minder goed gezind. Wel zorgden de regen en kou er natuurlijk voor dat een warm drankje meer dan welkom was…..

De consument die dacht dat de inlevering van een voucher volstond kwam na de regen buiten ook nog van een koude kermis thuis. Je moest namelijk de La Place app downloaden! Goed nieuws voor de klant: ook dit is een cadeautje want het zorgt voor vele voordelen en koopjes.

Het was lekker druk in de winkels. Zo druk dat onze mensen af en toe pas op de Place moesten maken….. Dan weet je één ding zeker: deze campagne is geslaagd!

Wat vond La Place van deze campagne? We vroegen het Laura van Hees van La Place Brand Activation.

“Vanwege eerdere succesvolle samenwerkingen hebben wij weer voor Dutch Moving Media gekozen. De samenwerking verliep ook dit keer fijn en goed.

Door het inzetten van deze campagne wilden we een uplift in La Place App members behalen, met het aanbieden van een gratis koffie of thee coupon. We willen onze loyalty base vergroten, vandaar dat we hadden gekozen voor de call-to-action, het downloaden van de La Place App, voordat men het presentje kon innen. Black Friday zorgt normaliter voor een enorme drukte in de stad, waar je als flyerteam goed op in kan spelen. Wij waren blij met de inzet al was het activatiemechanisme met de flyer en de app niet ideaal. Boter bij de vis is in die zin handiger, dat de mensen met de flyer al direct een warm drankje zouden kunnen halen. Dit weten we voor de volgende keer.

De teams hebben het over het algemeen goed gedaan. Een terugkoppeling vanuit een van de winkels: ‘Op zaterdag hadden wij 2 dames. Zij waren continu bezig in- en rond het pand. Hier hebben wij heel veel respons op gehad’. Dat zijn toch leuke reacties!”

Graag snel weer La Place! Misschien in een voorzichtig lentezonnetje? Ook dan zijn warme drankjes meer dan welkom schatten wij zo in…..