Scroll Top

Succes story Warner Bros: Roadshows ter promotie van nieuwste film

warnerbros (Demo)

Activatiebureau Dutch Moving Media verzorgt activaties voor de wereldleider op het gebied van entertainment: Warner Bros. Fieldmarketing voor deze opdrachtgever, met een krachtig portfolio waaronder Harry Potter, Ocean’s Eleven, Happy Feet en Ice Age, vinden wij altijd een feest! Met de costume characters roadshows & fotomarketing campagnes realiseert activatiebureau Dutch Moving Media meer dan traffic alleen. Ouders en kinderen praten er nog dagen lang over. Benieuwd hoe activatiebureau Dutch Moving Media deze roadshows aanpakt en wat het effect is voor de bioscopen? Lees de blog en geniet mee van de vele feesten die we al mochten realiseren voor Warner Bros!

Wat zijn roadshows?

Activatiebureau Dutch Moving Media legt jou in begrijpelijke taal het begrip roadshows uit in de fieldmarketing branche:
“Roadshows zijn reizende presentaties met als doel om te informeren en/of te promoten. Roadshows zijn daarmee dus flexibele mobiele promotiecampagnes die zoveel mogelijk doelgroep relevante plekken bezoeken. Dit gebeurt in een tour die strak op elkaar gepland is.”

De uitwerking van roadshows zijn heel divers. Dit kunnen rijdende showrooms zijn, maar ook auto’s met promotiemedewerkers die een fotomarketing promotiecampagne uitvoeren op locatie. Voor Warner Bros realiseert activatiebureau Dutch Moving Media roadshows met costume character tours in combinatie met fotomarketing.

Lego Batman

Succes roadshows start bij sterke voorbereiding

Goede promotiecampagne tours starten met een ijzersterke voorbereiding. Projectmanager Myrthe is al vanaf het eerste moment betrokken bij de nieuwe roadshow van Warner Bros. Als roadshows expert kent zij de klappen van de zweep en zet al haar kennis en ervaring in voor o.a. een optimale tour. Myrthe: “Bij het maken van de planning van de roadshows van Warner Bros zorg ik voor een optimale verdeling van een strakke planning en enige escape tijd, zodat er geen stress is bij files en ruimte voor een laste encore. De volgende bioscoop wilt namelijk ook graag dat zijn promotiecampagne op tijd begint. Daarnaast dienen we de magie van Warner Bros te bewaken dus zorg ik voor voldoende tijd en aandacht voor deze details. Op de dag zelf managen we elke keer al deze details tot het grote feest wat we voor ogen hadden.”

De Warner Bros promotiemedewerkers van Dutch Moving Media worden allemaal speciaal geselecteerd. Projectmanager Myrthe en de planner stellen daarmee voor Warner Bros commited teams samen. Na de in-house training en briefing ademen zij de vibe van de nieuwste Warner Bros film en weten ze het optimale uit de tour te halen. Let the show begin! Aangekomen bij de bioscoop stellen de promotiemedewerkers zich voor bij de bioscoop manager en kruipen zij in de huid van de favoriete filmheld van het moment. Na een feestelijke meet & greet met fotomarketing is het tijd voor afscheid. Het team gaat naar de volgende bioscoop op de tourplanning.

Kijk mee met de Snoopy Character tour:

Effect van roadshows voor de bioscopen

De costume character tours en fotomarketing campagnes zorgen voor een geweldige traffic boost voor de bioscopen. Naast de hogere kaartverkoop zijn de roadshows ook een geweldige promotiecampagne voor likeability. De vele kinderen vinden het geweldig om de costume charater van de nieuwste film te ontmoeten. Als bewijs van hun magische ontmoeting krijgen zij een foto mee naar huis. Tijdens de roadshows van o.a. Ice Age, Lego Batman en Snoopy gingen vele kinderharten sneller kloppen. In samenwerking met de bioscopen en Warner Bros maakte de promotiemedewerkers van Dutch Moving Media er keer op keer een groot feest van!

Nieuwste Warner Bros roadshow start binnenkort!

We mogen een tipje van de sluier lichten. Heel binnenkort ontzorgt activatiebureau Dutch Moving Media Warner Bros met de volgende promotiecampagne tour. Voor de nieuwste (hilarische) animatiefilm touren we langs diverse bioscopen met green screen fotomarketing. Benieuwd naar het resultaat? Houd activatiebureau Dutch Moving Media in de gaten!

Heb jij interesse in het opzetten van roadshows en wil je advies over o.a. de concept ontwikkeling? Neem contact op met ons. Graag denken we met je mee voor het mooiste resultaat.

 

Related Posts