Scroll Top

Haarfijne zomer gewenst: Laat ons laseren!

Anbos2a (Demo)

ANBOS, de brancheorganisatie voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten, demonstreerde dinsdag 7 juni op het binnenhof in Den Haag tegen de wetswijziging van Minister Schippers. De demonstratie werd kracht bijgezet met de opvallende qugo’s én 50 demonstratieborden met sprekende leuzen. Dutch Moving Media verzorgde deze communicatiemiddelen inclusief de creatie.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil laser- en IPL behandeling een voorbehouden behandeling maken. Dit betekent dat gediplomeerde schoonheidsspecialisten geen laser behandelingen meer mogen uitvoeren (zoals bv. het permanent ontharen). ANBOS geeft met de demonstratie het signaal af dat dit veel werkeloosheid en kapitaalvernietiging zal creëren onder schoonheidsspecialisten. Een voorbehouden behandeling heeft namelijk als kenmerk dat zij risicovol en medisch zijn waardoor ze enkel door artsen uitgevoerd mogen worden. De minister dient rond de zomer hier een wetswijziging voor in bij de Tweede Kamer.

Dutch Moving Media heeft voor ANBOS 50 sprekende leuzen bedacht en de demonstratieborden verzorgd. Om de boodschap nog steviger aan te zetten reed het qugoteam rond met behaarde benen afgebeeld. Een beeld wat we vaker gaan tegenkomen als deze behandelingen voorbehouden gaan worden. ANBOS overhandigde na de demonstratie 51.794 handtekeningen aan de minister van Volksgezondheid als protest. De minister heeft aangegeven in gesprek te blijven met ANBOS.

Benieuwd hoe de demonstratie is verlopen? Of wil je de opvallende Qugo’s en sprekende demonstratieborden zien? Klik hier om de Hart van Nederland uitzending te bekijken. Bij minuut 8.30 start het item over ANBOS.
Anbos demonstratieAnbos qugo